Rondvaart De Rijp met schipper

Rondvaart vanuit De Rijp door de Eilandspolder

Gezellige en informatieve vaartochten in onze mooie Eilandspolder … rondvaart de rijp

 

rondvaart de rijp eilandspolder rondvaart eilandspolder de rijplogo rondvaartderijp

Al onze rondvaarten in- en om de Eilandspolder vindt u op de website www.rondvaartderijp.nl. Klik op het logo hierboven en maak uw keuze uit de vele mogelijkheden !

De Rijp is omgeven door water en ligt temidden van het prachtige natuurgebied de Eilandspolder. Vanaf het water ziet u het dorp op een unieke manier. Het gebied was vroeger een eiland en omringd door water (tegenwoordig de Beemster- en Schermerpolder) en heette toen het Schermereiland. Na de drooglegging van de meren onder leiding van Rijper Jan Adriaanszn. Leeghwater ontstond de omdijkte Eilandspolder. De zeer vruchtbare veengrond heeft tot on de jaren 70 dienstgedaan als voedingsbodem voor de vele tuinders die er groenten op verbouwden. Met de typische tuindersvlet ging men de polder in. Dat doen wij nu nog net zo met onze rondvaartboten. Onderweg stopt uw groep, als u dit wenst, bij diverse bezienswaardigheden. Een picknickmand aan boord of een uitgebreidere lunch ‘van’ boord organiseren wij graag voor u tijdens een ‘Rondvaart De Rijp’.

*** Bij slecht weer worden onze rondvaarten in de Eilandspolder kosteloos geannuleerd. Is dit onderdeel van uw arrangement? Wij zoeken in overleg een passende andere activiteit voor u ***